CG Interior Architecture is het interieur architectuur buro van Charlotte Girod. Onder deze naam werkt zij samen met diverse partijen aan allerhande interieur opdrachten. Het werk van Charlotte Girod (1981) is divers: van het ontwerpen van interieurs tot het maken van video's. Het belangrijkste voor Charlotte is het werk als interieurarchitecte: het oplossen van ruimtelijke vraagstukken en het realiseren van een project dat niet alleen een mooi ontwerp maar ook een tevreden klant oplevert. Ze werkte respectievelijk zeven jaar als interieurarchitecte voor Studio Voortman & Girod en twee jaar voor Girod & Van Doorn en was mede eigenaar en oprichter van beide buro's. Ze is in 2005 aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag afgestudeerd als Bachelor of Design en staat ingeschreven in het architectenregister. In 2004 liep zij stage bij Merkx+Girod. De jaren voor de academie heeft zij schilderlessen gevolgd bij Els Benjamins te Warder, bij CREA te Amsterdam en de oriëntatiecursus gedaan bij de Rietveld Academie te Amsterdam. Daarnaast is ze ook eigenaresse van CG Horses.

De opdrachten, voornamelijk van particuliere opdrachtgevers, zijn zeer divers. Het kan gaan om een complete verbouwing van een woonhuis of een aanbouw of opbouw. CG Interior Architecture kijkt altijd naar de gegeven locatie en de wensen van de klant, of het nu om een rijksmonument of een nieuwbouwpand gaat, ze kan van alles een kloppend geheel maken. Een woning moet voelen als een maatpak en CG Interior Architecture zorgt er voor dat het beste uit de situatie gehaald wordt.

Er worden veel producten op maat ontworpen voor klanten. Denk daarbij aan inloopkasten, vaste banken, verlichting, werkplekken en tafels. Daarnaast heeft Charlotte ook producten onder haar eigen naam ontworpen. Ze heeft onder andere verlichting, een vloerkleed, een stoel en een kruk ontworpen. Een ontworpen stoel en kruk van haar hand zijn opgenomen in de collectie v.n het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg.


(foto: Örs Kõszeghy)

Aan de basis van het werk voor CG Interior Architecture staat het gevoel voor ruimtelijkheid en compositie. Daarnaast is het maken van beeldend werk een belangrijk startpunt voor toegepast werk of vrij werk. Daaruit voortvloeiend is bijvoorbeeld een samenwerking ontstaan met cellist Örs Kõszeghy, waarbij Örs het stuk muziek uitzoekt en speelt en Charlotte het beeld bepaalt en de camera hanteert. De video's worden opgenomen in een architectonische achtergrond en er wordt gereageerd op de locatie op dat moment. De tekeningen die Charlotte maakt kunnen op muziek zijn geïnspireerd, maar ook een vrije interpretatie zijn van welk onderwerp dan ook. Een enkel werk staat vaak niet op zichzelf, maar er ontstaat vaak een serie werken die samen een verhaal vertellen. Net als bij het ontwerpen van interieurs en meubels komen ook in de tekeningen ruimtelijke elementen, gelaagdheid en een suggestie van beweging terug.